علل سندروم درد پاتلوفمورال
پزشكان در مورد علل اين سندروم مطمئن نيستند. اما اين سندروم به اين عوامل مي تواند وابسته باشد:
- كار كشيدن بيش از حد:ورزشهاي پرشي و دويدن، فشار هاي مكرر به مفصل زانو وارد مي كند كه ممكن است باعث آسيب ناحيه زيرين كشكك زانو شود.
- ضعف و عدم تعادل عضلات: درد پاتلوفمورال زماني كه عضلات اطراف ران و زانويتان نمي تواند كشكك زانو را به خوبي صاف و در يك رديف قرار دهند ايجاد مي شود. حركات رو به داخل زانو در هنگام حركت ورزشي اسكات يكي از دلايل اين سندروم مي باشد.
- ناهنجاري هاي مادرزادي: زماني كه فرد راستاي طبيعي در استخوان هاي ران و ساق پا نداشته باشد ممكن است مكانيك زانو به هم ريخته و در نتيجه روند فرسايشي غضروف زير كشكك به شدت تشديد يابد. همانند زانوي ضربدري و پرانتزي.
- آسيب و جراحت: ضربه به كشكك زانو مثل دررفتگي و يا شكستگي هم با سندروم مرتبط است.
- جراحي: جراحي زانو به ويژه جراحي ترميمي رباط صليبي قدامي با استفاده از پيوند تاندون پاتلا خودتان خطر ابتلا به سندروم درد پاتلوفمورال را افزايش مي دهد.
نشانهها و زمان مراجعه به دكتر
سندروم درد پاتلوفمورال معمولا منجر به دردي شديد و ملال آور در ناحيه جلوي زانويتان مي شود. اين درد ممكن است وقتي كه از پله ها بالا و پايين مي رويد، زانو مي زنيد و يا قوز مي كنيد و يا با زانوي خم شده به مدت طولاني مي نشينيد، بد تر شود.
زماني كه درد زانو در مدت كوتاه چند روزه بهبود نيافت، بايد به پزشك مراجعه كنيد.
عوامل خطرناك اين بيماري
عواملي كه ضريب خطر را براي شما افزايش مي دهد:
- سن: اين سندروم معمولا در جوانان و نوجوانان ديده مي شود.
- جنسيت: زنان دو برابر بيش از مردان در معرض ابتلا به اين سندروم قرار دارند و اين ممكن است به دليل پهن بودن لگن در بانوان باشد كه زاويه بين استخوان ها و مفصل زانو را افزايش مي دهد.
- ورزش هاي به خصوص: شركت در ورزش هاي پرشي و دويدن، فشار مضاعفي را روي زانو ها وارد مي آورد مخصوصا در زماني كه سطح تمرينات بالا مي رود.
پيشگيري از درد پاتلوفمورال
گاهي اوقات زانو درد ناگهان بروز مي كند، اما كار هاي مشخصي ممكن است به پيشگيري از درد كمك كند.
- حفظ قدرت: عضلات چهار سر ران و دور كننده ران قوي به تعادل زانو در طول فعاليت ها كمك مي كند. اما از قوز كردن زياد در طول فعاليت هاي بدنسازي خود اجتناب كنيد.
- پيشبيني و تنظيم تكنيكها: از پزشك و يا فيزيوتراپيست خود بخواهيد كه ورزش هاي قدرتي و انعطافي را به شما آموزش دهد تا تكنيك هاي خود را براي چرخيدن، دويدن و پريدن بهبود دهيد تا به كشكك زانو كمك كنيد در جاي خود به درستي حركت كند. از همه مهمتر انجام ورزش هاي براي تقويت عضلات ران است كه از فرو رفتن زانو رو به داخل هنگام اسكات يا پريدن از جايي و يا قدم برداشتن، جلوگيري مي كند.
- كم كردن وزن: اگر اضافه وزن داريد با كاهش آن به كم شدن فشار روي زانو كمك مي كنيد.
- گرم كردن: قبل از دويدن و يا ورزش هاي ديگر، حدود 5 دقيقه با حركاتي سبك بدن را گرم كنيد.
- تمرينات كششي: با ورزش هاي كششي آرام انعطاف بدن را افزايش دهيد.
- كم كردن تدريجي شدت فعاليتها: از تغييرات ناگهاني در شدت فعاليت هايتان بپرهيزيد.
- كفشهاي ورزشي مناسب: از اينكه كفشتان كاملا اندازه پايتان باشد و هرگونه ضربه حركتي را جذب كند، اطمينان حاصل كنيد. اگر كف پايتان صاف است از كفي استفاده كنيد.
فيزيوتراپي در منزل و كاردرماني در منزل را تنها از طب نو بخواهيد.
برچسب: ،
امتیاز:
بازدید: